Her kan du søke plass ved Drama og Teater. 

 

https://nosandnes.speedadmin.dk/tilmelding#/

Drama og teater


Undervisningen startes vanligvis med dramaøvelser.  På disse øvelsene arbeider vi med grunnleggende elementer innen trygghet, selvtillit, kreativitet, samarbeid, konsentrasjon, rytme, kroppens og stemmens uttrykk, improvisasjon og bevegelsesforming.

Noen ganger har vi projekter for å fordype oss i visse aspekter ved dramafaget. Maske, teatersport og klovn er eksempel på projekter.

Resten av timen jobber vi ofte mot en forestilling som kan vises enten før jul, eller i vår under ”Teaterdagene” som er dramaseksjonens egen teaterfestival. Elevene deltar i minst én forestilling per skoleår. En forestilling spilles ikke nødvendigvis på den tradisjonelle teaterscenen. Den kan spilles i trapper, i gangen, ute i naturen, til og med i garderoben. Å utvikle fantasien og kreativiteten er et av de viktigste målene på drama!

For å lage et teaterstykke arbeider vi med forskjellige teaterformer og bruker uttrykk som mime, masker, skyggeteater, figurteater, musikkteater, forumteater, sjonglering, gateteater, "fra idé til forestilling" og alt innen det som kommer i det tradisjonelle teaterbegrepet. Elevene våre får trening i manuslesing, men vi spiller teater både med og uten manus.

Nedre aldersgrense for å begynne på drama er 1. klasse

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Drama undervisning er tilpasset til alle fra 6 til 20 år.

Laveste, anbefalte starttidspunkt for drama er 1.klasse og høyeste 3 år på videregående skole.

Timene er tilpasset slik at en ny elev kan hoppe rett inn i en gruppe hvor elevene kanskje har gått på drama litt lenge.

Men elev må ha gått på drama tidligere (hos oss eller hos noen andre) i minst ett år for å komme til de aller eldste dramagruppene.

OBS! I år vil ønske vi særlig å oppmuntre søkere som er eldre enn 14 til å søke. Vi ønsker også å ha flere gutter!

 


PåmeldingTilbake