Orkesteråret 2017 / 2018

Høsten 2017

Den 29.oktober inviterte Sandnes' Ung Symfoni og Ungdomskoret GG til konsert med Vivaldis flotte Gloria som hovedverk, med sang- og instrumentalsolister fra kulturskolen. Koret og orkesteret hadde også hver sin lille egne avdeling. Et flott samarbeidsprosjekt!


 

Første og andre søndag i advent stilte grupper fra orkesteret opp på IKEA for å spre julestemning med kjente og kjære juletoner.

 

Tirsdag 12. desember hadde orkesteret som så mange ganger før sin tradisjonelle julekonsert i Sandes kirke. Her fikk publikum servert et variert program med kjente juletoner fra ulike land og tider, feiende flott barokkmusikk med solister fra egne rekker m.m. Julestemning!


Våren 2018

Ny vår og nye prosjekter:

En del av orkesterets medlemmer deltok på Kjempeseminaret 2018 første helg i februar (arrangert av UNOF Rogaland).

I midten av mars innledet alle kulturskolens orkestre Kulturskolens dager 2018 med "Orkesterkveld" i Vågensalen. Fullt hus og et entusiastisk publikum.
 

"Sandnes' Ung Symfoni med venner":

Den 15.april var det duket for stor konsert i Vågensalen. Til denne konserten inviterte Sandnes' Ung Symfoni med seg flere treblåsere, messingblåsere og slagverk så det ble et fullt symfoniorkester. Mozarts overtyre til Titus sto på programmet, sammen med musikk fra film og muskaler.
I tillegg hadde orkesteret med seg 6 pianister og 3 pianoer, der tre og tre gikk sammen om å spille hver sin sats fra Bach sine konserter for 3 klaverer og strykere. Et flott prosjekt som ga mersmak.
 

Den 22. mai stakk kultursministeren med følge innom på øvelsen.


Sandnes' Ung Symfoni avsluttet sesongen den 19.juni med sommerkonsert atelieret.


Orkesteråret 2016 / 2017

Høsten 2016

Den første store konserten for orkesteret denne høsten var konsertforestillingen "Lyden av Italia" i Vågensalen den 25.oktober. Her ble musikk som på en eller annen måte kunne relateres til Italia presentert, med medvirkende i orkesteret som konferansierer og med passende bilder til. Det ble en variert og fin konsert med både klassiske toner, musikalmusikk og popmusikk.

I desember var det julespilling på IKEA. Grupper fra orkesteret krydret IKEA med kjente og kjære juletoner to søndager på rad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sandnes kulturskoles juleforestilling 2016

Den 18. desember medvirket også orkesteret på Sandnes kulturskoles juleforestilling. Her ble orkesteret utvidet med flere blåsere og slagverk til full symfonisk besetning, og spilte i tillegg med både band, kor og ulike solister.
HER KAN DU SE BILDER FRA JULEFORESTILLINGEN

 

Våren 2017

Etter en travel desember med mye julemusikk, var det på tide å innstudere nytt repertoar. Med en tur til Nederland mot sommeren som siktemål, var det naturlig å gi seg i kast med blant annet en god porsjon norsk musikk.

En del av orkesterets medlemmer deltok på Kjempeseminaret 2017 første helg i februar (arrangert av UNOF Rogaland).

I slutten av mars var det duket for "Orkesterkveld", en konsert der orkestrene som er tilknyttet Sandnes kulturskole deltok: Aspirantorkesteret, Unge Strykere, Ung Symfoni og Ministryk. Dette var starten på Kulturskolens dager 2017.

Tirsdag 13.juni inviterte orkesteret til en fin sommerkonsert i atelieret på Vågen, der det musikalske programmet for turen til Nederland ble presentert for et lokalt publikum.

Og til slutt, 21.-25.juni reiste vi til Bergen op Zoom i Nederland:

 

 

 

 

 

 


 

 


Tur til Bergen op Zoom

21. - 25. juni 2017 reiste Sandnes kulturskole Ung Symfoni til trivelige Bergen op Zoom i Nederland.
Turen var et resultat av et samarbeid mellom Sandnes kulturskole og kulturskolen der, CKB (Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom). Sandnes' Ung Symfoni ble invitert nedover.

Orkesteret spilte 3 konserter i den flotte Sint Gertrudiskerk, to skolekonserter og en offentlig konsert. Den offentlige konserten, 24.juni, delte vi med den dyktige organisten Hayo Boerema. Han improviserte både over “Ja vi elsker”, Bergen op Zooms bysang, og over flere av stykkene som orkesteret spilte, blant annet Griegs Holbergsuite. Akustikken i Sint Gertrudiskirk var fantastisk! Det var en fryd å spille der!

Ellers ble en dag tilbragt i Efteling, en av Europas største og flotteste fornøyelsesparker. Veldig kjekt, populært og varmt (34 grader)!

 

 

Det ble også god anledning til å utforske i Bergen op Zoom. Foruten å gjøre oss kjent i byen, var vi på omvisning i teateret og museet Markiezenhof, og St.Hansaften var det som seg hør og bør grilling.

Sandnes’ Ung Symfoni sin reise til Nederland og Bergen op Zoom var veldig vellykket. Både ungdom og voksne var strålende fornøyde. 

 

Orkesteråret 2015 / 2016

20. oktober hadde Sandnes kulturskole Ung Symfoni filmmusikkonsert i Vågensalen med flott musikk fra filmer som "Alle årets dager" (Lully), "Amadeus" (Mozart), "Løvenes konge" (Elton John), "Cinema Paradiso" (Morricone), "Så som i himmelen" (Stefan Nilsson), "Star Wars" (John Williams), "Game of Thrones" (Ramin Djawadi) og "Pirates of the Caribbean" (Hans Zimmer) .

Tirsdag 8.desember holdt orkesteret sin tradisjonelle julekonsert i Sandnes kirke.

 

Våren 2016 ble det 10. mars arrangert en stor konsert i Vågensalen, kalt "Orkesterfest". Her deltok i tillegg til Sandnes kulturskole Ung Symfoni kulturskolens Aspirantorkester, Unge Strykere og Ministryk. Fullt hus og god stemning!

Orkesterets avlsuttet semesteret med sommerkonsert i atelieret på Vågenskolen 14.juni. Her ble det servert alt fra folketoner, via Mozart og Grieg, til filmmusikk og musikk av Muse og Queen.
 

Orkesteråret 2014 / 2015

Høsten 2014 hadde Sandnes kulturskole Ung Symfoni en rekke opptredener.
De medvirket på Sandnes kulturskoles 50-års jubileumsforestilling i september.
I oktober var det 40-årsfeiring av UNOF (De unges orkesterforbund), med jubileumskonsert i Stavanger konserthus, arrangert av UNOF Rogaland.
Desember bød på en rekke julemusikkoppdrag. Grupper fra orkesteret skapte julestemning både "på byen", og på ulike tilstelninger i Sandnes og Stavanger. 
I tillegg hadde hele orkesteret sin egne tradisjonelle julekonsert i Sandnes kirke.

Våren 2015 var det blant annet seminar og konsert med Alexander Rybak i Sandnes kulturhus. Her deltok også Sandnes kulturskole Unge Strykere.


 

HER FINNER DU BILDEREPORTASJE FRA KONSERTEN.

I juni hadde orkesteret egen sommerkonsert i Sandnes, før de den 23.-27.juni satte kursen mot Diano Marina i Italia.