Orkesteråret 2016 / 2017

Orkestertreff i Haugesund

Sandnes kulturskole Unge Strykere avsluttet før sommeren med orkestertreff i Haugesund 10. - 11.juni. Der møtte vi Haugesund kulturskoleorkester og strykere fra Karmøy kulturskole.

​Orkesteret ble innkvartert på Breidablikk (lokalene til Haugesund kulturskole).
Lørdagen var det øvelse og bytur, før det var konsert i Haugesund Billedgalleri der orkestrene spilte hver sin avdeling.

Etterpå bar det tilbake til orkestersalen på Breidablikk og felles seminar for orkestrene med samspill i stort orkester både lørdag og søndag. Det hele kulminerte i konsert med stort fellesorkester søndag ettermiddag.
Innimellom dette var det samvær med god mat og sosiale aktiviteter begge dager. Det ble en kjekk helg, som frister til gjentakelse. Kanskje er det orkestrene fra nordfylket sin tur til å ta turen over fjorden neste gang.

Samarbeidsprosjektet var støttet av Rogaland musikkråd.

 

Våren 2017

Hva er vel januar uten nyttårskonsert? Sandnes kulturskole Unge Strykere inviterte til Nyttårskonsert i Vågensalen 19.januar. Feiende toner, ballonger, fest og glede!

Mange av orkesterets medlemmer deltok dessuten på Kjempeseminaret 2017 første helg i februar (arranger av UNOF Rogaland).

I slutten av mars var det duket for "Orkesterkveld" med Aspirantorkesteret, Unge Strykere, Ung Symfoni og Ministryk. Dette var starten av Kulturskolens dager 2017.

Torsdag 8.juni inviterte orkesteret til en hyggelig sommerkonsert i atelieret på Vågen.

Og til slutt, 10.-11.juni reiste vi til Haugesund, som vi har fortalt om ovenfor.

 

​Høsten 2016

I begynnelsen av hver sesong har Sandnes kulturskole Unge Strykere "Bli kjent-helg" (fredag og lørdag). De siste årene har den blitt lagt til Bryne ungdomsskole. Her er det spilling, bading og sosiale aktiviteter. Målet er at nye og gamle musikanter blir bedre kjent. 16. og 17.september årets "Bli kjent"-arrangement av stabelen. Det ble to trivelige dager som ble avsluttet med konsert og årsmøte for orkesteret.

Orkesterets høstkonsert var torsdag 27.oktober i Vågensalen. I tillegg til orkestermusikk var det også flere solistinnslag med medlemmer fra orkesteret.

Dette året valgte orkesteret å heller ha nyttårskonsert i januar enn julekonsert. Men juleavsluning for orkestermedlemmene var det, med både nisse og julemusikk.

Orkesteråret 2015 / 2016

Sandnes kulturskole Unge Strykere har regelmessig konserter.

Fredag 18. og lørdag 19. september hadde vi "Bli kjent-helg" med konsert på Bryne ungdomsskole. Det var en trivelig helg der nye og gamle musikanter ble bedre kjent.
Her var det spilling, bading og sosiale aktiviteter, og det hele avsluttet med konsert og årsmøte for orkesteret.

Torsdag 22.oktober hadde orkesteret høstkonsert i Vågensalen. Her ble det framført variert orkestermusikk med blant annet utdrag fra Høsten av Vivaldi, folkemusikk og filmmusikk fra både Harry Potter og Pirates of the Carribean. I tillegg var det flere solistinnslag med medlemmer fra orkesteret.

Søndag 6.desember deltok Sandnes kulturskole Unge Strykere på Sandnes kulkturskoles juleforestilling i Vågensalen.

 

Våren 2016 var det duket for konserten "Orkesterfest". Dette skjedde som en innledning til Kulturskolens dager 2016. Her deltok alle kulturskolens orkestre: Aspirantorkesteret, Unge Strykere og Ung Symfoni. I tillegg fikk vi med oss Ministryk.

I slutten av mai inviterte Sandnes kulturskole Unge Strykere til barnehagekonserter i Lura bydelshus. 270 unge publikummere deltok.

Torsdag 9.juni inviterte orkesteret til sommerkonsert i atelieret på Vågen. 

 

Og til slutt, 10.-11.juni var det overnattingstur til Ålgård, med blant annet spilling og moro i Kongeparken.

Bilder fra sommerkonserten 2016:

 

Tidligere aktiviteter

 

Orkesteråret 2014 / 2015

Høsten 2014 hadde Sandnes kulturskole Unge Strykere "Bli kjent-helg" med konsert på Bryne.
De deltok på konsert i Stavanger konserthus i forbindelse med UNOFs 40-årsjubileum, og spilte på Sandnes kulturskoles juleforestilling den 7.desember.

Våren 2015 var også innholdsrik. I mars hadde de seminar og konsert med Alexander Rybak (i samarbeid med Sandnes' Ung Symfoni) i Sandnes kulturhus. SE BILDEREPORTASJE HER.

I mai var de på en flott og innholdsrik tur til i Vilnius i Litauen med 17.mai-feiring og konserter der, og i juni var det sommerkonsert i Sandnes.