Orkesteråret 2017 / 2018

Høsten 2017

Fredag og lørdag 15. og 16. september hadde Sandnes kulturskjole Unge Strykere "Bli kjent-helg" med overnatting på Bryne ungdomsskole. Der var det både spilling, bading, spising, og diverse "bli kjent"-aktivteter.

Det hele ble avsluttet med årsmøte for orkesteret og ikke minst konsert. En flott musikalsk og sosial helg!
Se bildereportasje her.
 

Orkesterets høstkonsert var den 9.november  i atelieret på Vågenskolen. I tillegg til orkestermusikk fikk publikum servert flere instrumentalinnslag med musikanter fra orkesteret.

Semesteret ble avsluttet med en intern juleavslutning for orkesterets medlemmer.


Våren 2018

Sandnes kulturskole Unge Strykere ønsket velkommen til nyttårskonsert i Vågensalen den 18.januar. Radetzky-marsj, partyhatter og flott stemning! Det med nyttårskonsert ser ut til å ha blitt god en tradisjon.

Første helg i februar hvert år går Kjempeseminaret (arrangert av UNOF Rogaland) av stabelen. Mange av orkesterets medlemmer deltok her.

Unge Strykere var også med på "Orkesterkveld"-konserten som åpnet Kulturskolens dager 2018 den 15.april. Her deltok de sammen med kulturskolens øvrige orkestre: Ung Symfoni, Aspirantorkesteret og Ministryk.

Nytt av året var at Sandnes' Unge Strykere gikk i folketoget på 17.mai.

Med celloer på hjul var dette et nytt innslag i toget som ble lagt merke til.

 

Orkesterbesøk fra Haugesund og tur til Kongeparken

8. - 9.juni fikk Sandnes kulturskole Unge Strykere besøk av Haugesund kulturskoleorkester. De besøkende ble innkvartert på Trones skole, der det fredagen var felles øvelse, pizza m.m. og sosialt samvær. Lørdagen møttes alle i Kongeparken. Der var det konsert. Orkestrene spilte hver sin lille avdeling og fellesnumre. Det var felles lunsj. Været var strålende, og det ble en flott dag der alle kunne boltre seg blant Kongeparkens ulike aktiviteter.  

 

Orkesterets sommerkonsert den 14.juni ble denne gangen koblet sammen med Barnas By. Det skulle vært "stikk innom"-konserter i et stort telt på plassen bak Vågenskolen. Dessverre var ikke været med oss denne dagen., og konserten ble flyttet inn i atelieret på Vågenskolen. En fin konsert med medaljeutdeling avsluttet et aktivt og flott orkesterår.

 

Orkesteråret 2016 / 2017

Høsten 2016

I begynnelsen av hver sesong har Sandnes kulturskole Unge Strykere "Bli kjent-helg" (fredag og lørdag). De siste årene har den blitt lagt til Bryne ungdomsskole. Her er det spilling, bading og sosiale aktiviteter. Målet er at nye og gamle musikanter blir bedre kjent. 16. og 17.september årets "Bli kjent"-arrangement av stabelen. Det ble to trivelige dager som ble avsluttet med konsert og årsmøte for orkesteret.

Orkesterets høstkonsert var torsdag 27.oktober i Vågensalen. I tillegg til orkestermusikk var det også flere solistinnslag med medlemmer fra orkesteret.

Dette året valgte orkesteret å heller ha nyttårskonsert i januar enn julekonsert. Men juleavslutning for orkestermedlemmene var det, med både nisse og julemusikk.

 

Våren 2017

Hva er vel januar uten nyttårskonsert? Sandnes kulturskole Unge Strykere inviterte til Nyttårskonsert i Vågensalen 19.januar. Feiende toner, ballonger, fest og glede!

Mange av orkesterets medlemmer deltok dessuten på Kjempeseminaret 2017 første helg i februar (arranger av UNOF Rogaland).

I slutten av mars var det duket for "Orkesterkveld" med Aspirantorkesteret, Unge Strykere, Ung Symfoni og Ministryk. Dette var starten av Kulturskolens dager 2017.

Torsdag 8.juni inviterte orkesteret til en hyggelig sommerkonsert i atelieret på Vågen.

Og til slutt, 10.-11.juni reiste vi til Haugesund:

 

Orkestertreff i Haugesund

Sandnes kulturskole Unge Strykere avsluttet før sommeren med orkestertreff i Haugesund 10. - 11.juni. Der møtte vi Haugesund kulturskoleorkester og strykere fra Karmøy kulturskole.

​Orkesteret ble innkvartert på Breidablikk (lokalene til Haugesund kulturskole).
Lørdagen var det øvelse og bytur, før det var konsert i Haugesund Billedgalleri der orkestrene spilte hver sin avdeling.

Etterpå bar det tilbake til orkestersalen på Breidablikk og felles seminar for orkestrene med samspill i stort orkester både lørdag og søndag. Det hele kulminerte i konsert med stort fellesorkester søndag ettermiddag.
Innimellom dette var det samvær med god mat og sosiale aktiviteter begge dager. Det ble en kjekk helg, som frister til gjentakelse. Kanskje er det orkestrene fra nordfylket sin tur til å ta turen over fjorden neste gang.

Samarbeidsprosjektet var støttet av Rogaland musikkråd.

 

 

Orkesteråret 2015 / 2016

Sandnes kulturskole Unge Strykere har regelmessig konserter.

Fredag 18. og lørdag 19. september hadde vi "Bli kjent-helg" med konsert på Bryne ungdomsskole. Det var en trivelig helg der nye og gamle musikanter ble bedre kjent.
Her var det spilling, bading og sosiale aktiviteter, og det hele avsluttet med konsert og årsmøte for orkesteret.

Torsdag 22.oktober hadde orkesteret høstkonsert i Vågensalen. Her ble det framført variert orkestermusikk med blant annet utdrag fra Høsten av Vivaldi, folkemusikk og filmmusikk fra både Harry Potter og Pirates of the Carribean. I tillegg var det flere solistinnslag med medlemmer fra orkesteret.

Søndag 6.desember deltok Sandnes kulturskole Unge Strykere på Sandnes kulkturskoles juleforestilling i Vågensalen.

 

Våren 2016 var det duket for konserten "Orkesterfest". Dette skjedde som en innledning til Kulturskolens dager 2016. Her deltok alle kulturskolens orkestre: Aspirantorkesteret, Unge Strykere og Ung Symfoni. I tillegg fikk vi med oss Ministryk.

I slutten av mai inviterte Sandnes kulturskole Unge Strykere til barnehagekonserter i Lura bydelshus. 270 unge publikummere deltok.

Torsdag 9.juni inviterte orkesteret til sommerkonsert i atelieret på Vågen. 

 

Og til slutt, 10.-11.juni var det overnattingstur til Ålgård, med blant annet spilling og moro i Kongeparken.

Bilder fra sommerkonserten 2016:

 

Tidligere aktiviteter

 

Orkesteråret 2014 / 2015

Høsten 2014 hadde Sandnes kulturskole Unge Strykere "Bli kjent-helg" med konsert på Bryne.
De deltok på konsert i Stavanger konserthus i forbindelse med UNOFs 40-årsjubileum, og spilte på Sandnes kulturskoles juleforestilling den 7.desember.

Våren 2015 var også innholdsrik. I mars hadde de seminar og konsert med Alexander Rybak (i samarbeid med Sandnes' Ung Symfoni) i Sandnes kulturhus. SE BILDEREPORTASJE HER.

I mai var de på en flott og innholdsrik tur til i Vilnius i Litauen med 17.mai-feiring og konserter der, og i juni var det sommerkonsert i Sandnes.